Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Κιλκίς, τον Δήμο Παιονίας, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25, Λαγκαδάς, 57200

+30 6907651080

info@gfd.gr

Sunday 02/04/2023

Δήμος Παιονίας : Ζητούν αύξηση των θέσεων των παιδικών σταθμών

Παρέμβαση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΔΑΣ/ΟΤΑ) προκάλεσε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων των παιδικών σταθμών.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων μας εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς σε Κιλκίς και Παιονία στη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

Με την παρουσία μας έξω από το Δημαρχείο Κιλκίς εκφράσαμε στη διοίκηση του δήμου την αγανάκτηση μας για τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση επέκταση του ωραρίου παιδικών σταθμών, μετατρέποντας τους σε πάρκινγκ παιδιών.

Παράλληλα, απαιτήσαμε την ουσιαστική αναβάθμιση τους ως απάντηση στη συστηματική προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης τους, μέσα από τη χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση τους, πολιτική που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Τέλος, εκφράσαμε τις σοβαρές αντιρρήσεις και ενστάσεις μας για το περιεχόμενο του προωθούμενου προγράμματος «Κυψέλη» για το οποίο ήδη έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους πολλοί σχετικοί φορείς και Πανεπιστήμια. Για αυτό το λόγο και το υπουργείο έχει επιλέξει η εξειδίκευση του προγράμματος να γίνει από ΜΚΟ και όχι από τα Πανεπιστήμια, που ειδικεύονται στο αντικείμενο και τα οποία ζητούν την πλήρη αλλαγή του προγράμματος.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας και την τοπική κοινωνία πως στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας δείχνοντας την βούληση της κυβέρνησης να αντιστοιχηθούν οι ώρες λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών με το εργασιακό ωράριο των γονιών, δε δεσμεύτηκε για κανένα από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Δεν πήρε πίσω τίποτα!! Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθούν να μας εφησυχάσουν για να κερδίσουν χρόνο προκειμένου να λειάνουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Είναι γελασμένοι όμως. Θα μας ξαναδούν μπροστά τους σε περίπτωση που φέρουν το όποιο μέτρο θα επιφέρει υποβάθμιση των παιδικών σταθμών.

Οι εργαζόμενοι, παίρνοντας δύναμη από τη μαζική κινητοποίηση τους, θα πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, να συνεχίσουν τον αγώνα για το σύνολο των αιτημάτων τους και να δώσουν την δική τους απάντηση αν η κυβέρνηση συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα.

Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας άμεσα να λάβει απόφαση διοργάνωσης σύσκεψης με τους εργαζομένους στους παιδικούς σταθμούς για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και να αποφασίσουμε μαζί τους συγκεκριμένο σχέδιο ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια αλλά και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες διεκδίκησης της επίλυσης τους.

Διεκδικούμε:

— Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, παιδαγωγών (βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών), ειδικού παιδαγωγικού, ειδικού επιστημονικού (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι, παιδίατροι) και βοηθητικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

— Άμεση αναβάθμιση των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Κτίρια σύγχρονα, ασφαλή, με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση, την ξεκούραση των παιδιών.

— Κανένα παιδί εκτός βρεφικών και παιδικών σταθμών, η συμμετοχή να είναι εντελώς δωρεάν.

— Ενιαίο, επιστημονικό, αναβαθμισμένο σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα για την προσχολική αγωγή, με ευθύνη του κράτους, και όχι όπως ισχύει σήμερα, στη δικαιοδοσία της εκάστοτε δημοτικής αρχής, διαφοροποιημένο και αποσπασματικό. Να υπάρχει συνέχεια στόχων και σκοπών για να συνδέεται το παιδαγωγικό έργο των παιδικών σταθμών με αυτό των νηπιαγωγείων.

Αυτοί κάνουν σαφές με κάθε τρόπο ότι στον «σύγχρονο» κόσμο τους δεν χωράνε οι ανάγκες παιδιών και εργαζομένων. Εμείς τους απαντάμε ότι δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν!!

Η συμμετοχή όλων μας στην Πανελλαδική – Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 ΝΟΕΜΒΡΗ, μαζί με όλους τους κλάδους, είναι το επόμενο βήμα για την κλιμάκωση των διεκδικήσεων μας».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Print
Live Kilkis

Σχετικά Αρθρα