Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Κιλκίς, τον Δήμο Παιονίας, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25, Λαγκαδάς, 57200

+30 6907651080

info@gfd.gr

Thursday 28/09/2023

ΔΕΥΑ Παιονίας: Ο Τρ. Ναλμπάντης απαντά για τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας

Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών, όπως αναφέρει, σχετικά με το θέμα που προέκυψε για την σύνδεση του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου με το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Παιονίας Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης, σημειώνει με γραπτή δήλωση του τα εξής:

«Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2020 η ΔΕΥΑ Παιονίας υπέβαλε συγκεκριμένο αίτημα στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς με αρ. πρ. 15715 με θέμα την χορήγηση αδειοδότησης εκσκαφής για την κατασκευή παροχής αποχέτευσης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου, που αποτελεί προαπαιτούμενο έναρξης των εργασιών.

Το αίτημα ανέφερε συγκεκριμένα: «Σας παρακαλούμε να μας χορηγήσετε άδεια εκσκαφής και επανεπίχωσης του ορύγματος για την κατασκευή της παροχής αποχέτευσης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου, που θα διέλθει εγκάρσια στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου (παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων), όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο χάρτη και ανήκει στην χωρική σας αρμοδιότητά»

Στις 23 Νοεμβρίου του 2020 και έπειτα από επιτόπια αυτοψία στο χώρο του Ι.Ν Αγίας Τριάδος στο Πολύκαστρο, στην οποία συμμετείχε ο Αντιπεριφεριάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, η ΔΕΥΑ Παιονίας επανήλθε στο αίτημα στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς με το υπ’ αρ. πρ. 16046 έγγραφο με θέμα την χορήγηση αδειοδότησης εκσκαφής για την κατασκευή παροχής αποχέτευσης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου εκθέτοντας τα εξής:

«Σε συνέχεια της σημερινής μας συνάντησης, για την εξέταση του παραπάνω θέματος, σας ενημερώνουμε και γραπτώς, ότι η παροχή της αποχέτευσης του Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος, δεν μπορεί να κατασκευασθεί σε άλλη θέση εκτός εκείνης για την οποία η ΔΕΥΑΠ ζητά άδεια.

Ως γνωστόν, η λειτουργία των αποχετευτικών δικτύων, αλλά και των παροχών αποχέτευσης, εξαρτάται από την κλίση των αγωγών. Επομένως η ροή των λυμάτων από την Εκκλησία προς τον ΟΤΕ ή το Δημοτικό Κατάστημα, δεν είναι δυνατή λόγω ανάποδης κλίσης του εδάφους ως προς την ροή των λυμάτων.

Εκτός τούτου, η διέλευσή του δικτύου της παροχής λυμάτων της Εκκλησίας είναι εξαιρετικά δύσκολη έμπροσθεν του κτιρίου του ΟΤΕ, λόγω της ύπαρξης πολλών καλωδίων τηλεφωνίας και οπτικών ινών όλων των εταιριών τηλεπικοινωνίας της Ελλάδας και σε όλο το πλάτος του πεζοδρομίου…» Στις 9 Δεκεμβρίου του 2020 η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς απάντησε στην ΔΕΥΑ Παιονίας όπως φαίνεται στο δημοσίευμα σας, πως:

«α) Για τη σύνδεση σε παρακείμενη ιδιοκτησία δεν απαιτείται γνώμη της υπηρεσίας μας,

β) εφόσον απαιτηθεί κατάληψη οδοστρώματος κατά τη διάρκεια των εργασιών θα πρέπει να ενημερωθεί η Υπηρεσία μας καθώς και το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας, και

γ) στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η παραπάνω σύνδεση μπορείτε να επανέλθετε με νέο αίτημα, τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία».

Η ΔΕΥΑ Παιονίας ωστόσο δεν έλαβε ποτέ γραπτή απάντηση στο αίτημα που υπέβαλλε και το οποίο είναι απολύτως συγκεκριμένο, παρά μόνο προφορική αρνητική απάντηση.

Έπειτα από νέο αίτημα της εκκλησιαστικής επιτροπής του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας σύνδεσης στο αποχετευτικό δίκτυο, στις 30 Μαρτίου του 2022 που έλαβε αρ. πρ. 19234/31.03.2022, η ΔΕΥΑ Παιονίας επανέλαβε το αίτημα χορήγησης αδειοδότησης εκσκαφής για την κατασκευή παροχής αποχέτευσης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου, στις 6 Απριλίου 2022 με το αρ. πρ. 19278 έγγραφο της, προκειμένου να ενημερώσει την εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας σχετικά με την νέα αίτηση που υπέβαλε προς την υπηρεσία μας.

Κατόπιν τούτων αναμένουμε την γραπτή έγκριση ή μη, της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σχετικά με τη χορήγηση αδειοδότησης εκσκαφής για την κατασκευή παροχής σύνδεσης της αποχέτευσης του Ιερού Ναού στον αγωγό επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου, που πρέπει να διέλθει κάθετα στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου (παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων), που ανήκει στην χωρική αρμοδιότητά της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Σχετικά δε, με τον κ. Θεόφιλο Τιρεκίδη (κάτοικο Κιλκίς) που επισκέφτηκε τα γραφεία της ΔΕΥΑΠ ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού επιφυλασσόμεθα να απαντήσουμε, διότι δεν επιθυμούμε να διαταράξουμε την αγαστή συνεργασία που έχει μέχρι τώρα η ΔΕΥΑΠ με την Εκκλησιαστική Κοινότητα σε θέματα Ύδρευσης και Αποχέτευσης, πριν διασταυρώσουμε την σκοπιμότητα των ενεργειών του.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Print
Live Kilkis

Σχετικά Αρθρα

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ -ΔΥΠΑ μέχρι 11 Αυγούστου

Συνολικά 52,2 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 49.650 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), κατά την περίοδο

Υποψηφιότητα-έκπληξη ο ανερχόμενος νεαρός πολιτικός Βασίλης Ρόκος

Ο ανερχόμενος νεαρός πολιτικός Βασίλης Ρόκος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προ ολίγων ημερών, διαμορφώνοντας νέο τοπίο στον χάρτη των επερχόμενων αυτοδιοικητικών